dimarts, 3 de novembre del 2020

Xin-Xirineu s'ha convertit en cooperativa

Imatge: Guillem Mayol Fotografies- Photolicus


Els darrers mesos han estat els més estranys que ens podíem imaginar, plens de incerteses, inseguretats, pors...però a Xin-Xirineu sempre hem intentat seguir lluitant, no perdre la il·lusió i intentar treure el millor de totes aquestes circumstàncies. Per això, fa uns mesos que s'ha anat gestant un canvi en la gestió de l'empresa, el qual ara ja és una realitat (això sí, en procés d'adaptació).
La gestió de Xin-Xirineu, anteriorment en mans de na Joana Maria Monjo, ha passat a gestionar-se com una cooperativa d'ensenyament formada per una part de les educadores. Principalment, aquest canvi ha sorgit per tal de millorar la gestió del centre, unint esforços per augmentar la qualitat educativa i poder oferir més serveis a les famílies. Tot això juntament amb les ganes de perfeccionar la nostra tasca dins el món de l’educació i reivindicar la importància de l’etapa 0-3 anys en la qual s’estableixen les bases per el futur desenvolupament dels infants. Una etapa que amb les circumstàncies actuals s'ha demostrat més que mai la infravaloració que se li dóna.

Des de fa temps, la gran implicació de les educadores i el gran treball en equip ens ha demostrat que juntes som molt millors. Som un equip que compartim punts de vista en referència a l’educació i l’etapa 0-3. Per això, amb gran il·lusió començam una nova etapa, en la qual hi ha una certa continuïtat però alhora una canvi tant a nivell personal, laboral i de qualitat del servei. Xin-Xirineu es transforma, però no trenca amb l'etapa anterior.  La manera de treballar, les metodologies que ens inspiren, el punt de vista educatiu...en definitiva, l’essència de Xin-Xirineu és el que ens ha unit, i per això, ho mantindrem en aquesta transformació.

         I per què hem optat per la fórmula de cooperativa? Doncs, perquè la seva definició pensam que és la que ens defineix millor des de sempre, i per això hem donat aquest pas, hem iniciat un etapa en que en la gestió de l'empresa l’important siguin les persones i el treball aportat i no tant el capital.

“Una cooperativa és una associació autònoma de persones que s’agrupen voluntàriament per satisfer les seves necessitats i aspiracions econòmiques, socials i culturals comuns, mitjançant una empresa de propietat conjunta i de gestió democràtica. Les cooperatives són empreses participatives, modernes, amb valors, basada en les persones, amb estructures i un funcionament democràtic d’acord amb els principis cooperatius.” 

Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears.

No obstant això, tenim clar que res seria possible sense el GRAN EQUIP de professionals que ens acompanya i sense totes i cada una de les FAMÍLIES amb qui compartim el dia a dia. Per això, amb totes elles hem volgut mantenir-los informats des dels inicis de tots aquests canvis, i que estiguessin assebentats de cada passa.

En definitiva, (d'esquerra a dreta) nosaltres som na Maria Magdalena Rosselló, n'Antònia Maria Perelló i na Joana Maria Monjo, les cooperativistes de Xin-Xirineu i juntes començam aquesta NOVA AVENTURA, la qual ha vengut també acompanyada del naixement d'un nou centre Xin-Xirineu que en una pròxima entrada vos presentarem.


Imatge: Guillem Mayol Fotografies-Photolicus


 ENS ACOMPANYEU EN AQUESTA AVENTURA? 
TREBALLAU EN UNA COOPERATIVA?
SOU COOPERATIVISTES?
Ja sabeu que ens encanta compartir experiències!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels comentaris/aportacions!!